Kandungan bahan-bahan dalam Tihani Cikang
?? Longan kering
?? Kurma merah
?? Kembang Semangkuk
?? Gula batu
?? Gula kundur
?? Biji selasih
?? Gula melaka
?? White fungus
?? Kismis
?? Kacang
? Ada 10 jenis bahan asas cikang
? Sepeket RM13. Berat -+250gram
? Sepeket dapat 5/6 Mangkuk/hidangan
? Tahan lebih kurang 2 bulan
? Sesuai untuk semua golongan
? Keluaran bumiputera muslim
? Rasa yang sangat sedap
? Hanya perlu tambah air dan rebus 15~20 minit shj
? Boleh dipelbagaikan dengan mencampur bahan lain seperti laici/nata de coco/cincau dll.
??Mengenyangkan juga,bukan sekadar minuman menghilangkan haus.(complete semua kan dalam satu pek). Sesuai dibuat sahur juga untuk yang tak lalu nak makan nasi waktu sahur.
Cara penyediaan TIHANI CIKANG :-
1. Rebus/didihkan bahan-bahan kecuali kismis dan kacang dengan 1.5 liter air sehingga kembang (15-20 minit).
2. Masukkan kacang & kismis ketika menghidangkan cikang.
3. Boleh dihidangkan sewaktu sejuk/ais atau suam/panas.
4. Boleh juga ditambah gula utk lebih manis
5. Sila pelbagai rasa dengan menambah laici/nata de coco/cincau dll.